Posjeta Carinskoj upravi Koreje

2.04.2024 | Novosti

Direkektor Uprave za neizravno oporezivanje dr Zoran Tegeltija sa suradnicima boravi u posjeti Korejskom institutu za razvoj iz Južne Koreje i Carinskoj upravi Koreje,  u okviru implementacije Programa razmjene znanja 2023/2024.

Glavna tema programa je Unapređenje procesa upravljanja carinskim rizikom, a Bosna i Hercegovina na temelju napora da unaprijedi svoj međunarodni trgovinski režim u pripremi i pristupanju EU, usvojila je sveobuhvatnu Strategiju za unapređenje upravljanja financijama javnog sektora 2021-2025.  Također,  nastavlja s pojednostavljenjem carinskih postupaka i uvođenjem sustava upravljanja rizicima u carinskom sektoru u pripremi za promjene u ekonomiji, uključujući rast trgovine.

Program je razvojne suradnje koji se temelji na znanju i osmišljen je za razmjenu razvojnog iskustva Republike Koreje sa partnerskim zemljama.  Na osnovu svoje dobre prakse, Korejski razvojni institut izdaće preporuke za modernizaciju carinske uprave.

Sam završetak projekta planiran je u drugoj polovini godine. Ovom posjetom, još jednom je potvrđena dobra suradnja između BiH i Republike Koreje.