Otkrivena krijumčarena roba u kamionu

20.09.2022 | Novosti

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva “PLAN” u Carinskoj ispostavi Bijeljina oduzeli su veću količinu krijumčarene tekstilne robe u vrijednosti od 70.000 KM.

 U operativnoj akciji kodnog naziva „PLAN“ ovlašteni službenici Odsjeka za provedbu propisa, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, a temeljem ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju tekstila iz R. Srbije izvršili su detaljan pregled i pretres teretnog motornog vozila i pošiljke prijavljene u carinskoj ispostavi Bijeljina, a sve sukladno instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom pregleda vozila u pomoćnim pretincima za palete pronađena je neprijavljena i krijumčarena roba. Ukupna vrijednost neprijavljenih tekstilnih proizvoda (trenerke Adidas i Nike – 1049 komada, duksevi i pantalone – 105 komada) procjenjuje se na 70.000 KM.

Protiv osumnjičenog lica bit će podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu  Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje, iz članka 214 Kaznenog zakona BiH.

Tijekom  poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UNO od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.