Откривена кријумчарена роба у камиону

20.09.2022 | Новости

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање у оперативној акцији кодног назива “ПЛАН” у Царинској испостави Бијељина одузели су већу количину кријумчарене текстилне робе у вриједности од 70.000 КМ.

 У оперативној акцији кодног назива „ПЛАН“ овлашћени службеници Одсјека за спровођење прописа, Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја РЦ Тузла, а на основу ранијих оперативних сазнања о кријумчарењу текстила из Р. Србије извршили су детаљан преглед и претрес теретног моторног возила и пошиљке пријављене у царинској испостави Бијељина, а све у складу са инструкцијама и упутствима Тужилаштва БиХ и наредбе Суда БиХ. Приликом прегледа возила у помоћним претинцима за палете пронађена је непријављена и кријумчарена роба. Укупна вриједност непријављених текстилних производа (тренерке Adidas и Nike – 1049 комада, дуксеви и панталоне – 105 комада) процјењује се на 70.000 КМ.

Против осумњиченог лица биће поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу Тужилаштву Босне и Херцеговине, а због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело Кријумчарење, из члана 214 Кривичног закона БиХ.

У току предузимања мјера из своје надлежности коришћена је специјализована опрема и возила донирана УИО од стране Америчке амбасаде путем програма EXBS.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни. Грађани могу и на вајбер број 065 355 155 послати фотографију и локацију гдје се нелегално продају цигарете и дуван.