Oduzet duhan i cigarete

19.03.2023 | Novosti

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području grada Banjaluke oduzeli su veću količinu duhana i cigareta čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 53.235 KM.

 Ovlaštene službene osobe grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO, postupajući u okviru prethodno pribavljenih obavještajnih saznanja izvršili su operativnu provjeru primjene Zakona o trošarinama u BiH na teritoriju Grada Banja Luka. Tom su prilikom na više lokacija kod osam osoba pronašli veću količinu trošarinske robe namijenjene za nelegalnu prodaju (cigarete i sitno rezani duhan), koja nije bila na propisan način obilježena trošarinskim markicama UNO. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe, prema preliminarnoj procjeni, iznosi oko 53.235 KM. Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

 Tijekom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, donirana od strane Veleposlanstva SAD-a u BiH putem Programa EXBS, kao i od strane UNODC-a.

 Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.