Oduzeta veća količina rezanog duhana u suradnji sa SIPA

6.10.2023 | Novosti

Uprava za neizravno oporezivanje i Državna agencija za istrage i zaštitu oduzeli veću količinu rezanog duhana i stroj za rezanje duhana u vrijednosti cca 70.000,00 KM

Ovlaštene službene osobe grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz RC Tuzla i RC Banja Luka, po usmenom nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH te u suradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu, na području Šamca i Orašja, sudjelovali su u provođenju operativnih aktivnosti pod kodnim nazivom „Eva“. Cilj akcije je bio usmjeren na sprječavanje nezakonitosti u svezi sa prometovanjem trošarinskih proizvoda.

Tijekom provođenja pomenutih operativnih aktivnosti kod dve fizičke osobe pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 313,5 kg rezanog duhana bez trošarinskih markica i dokumentacije o podrijetlu, kao i jedan stroj za rezanje duhana u ukupnoj vrijednosti cca 70.000,00 KM.

Navedena akcija predstavlja nastavak odlične i uspješne suradnje Uprave za neizravno oporezivanje i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na otkrivanju i suzbijanju nezakonitosti iz nadležnosti ovih agencija.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.