Oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu kod državljanina Republike Turske

6.05.2024 | Novosti

U Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo ovlašteni službenici UNO u suradnji sa službenicima Granične policije BiH uspješno su spriječili pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca. Tijekom redovite provjere putnika i putničkog prtljaga koji su sletjeli avionskom linijom Istanbul-Sarajevo, izvršili su pregled turskog državljanina A.H. koji je pored osobnog prtljaga imao sakriven novac različitih valuta i to u iznosu od 50.970 Eura i 5 000 USD .

Turski državljanin prije pregleda  negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje i da nema ništa osim osobnog prtljaga. Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Podsjećamo, svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni su da to prijave carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prijelazima.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.