Oduzeta veća količina autodijelova

2.10.2023 | Novosti

Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, oduzele su veću količinu novih autodijelova u vrijednosti cca 359.300,00 KM

Temeljem raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određene fizičke osobe ovlaštene službene osobe UNO izvršile su provjeru prometa i podrijetla roba na dvije lokacije i tom prilikom pronašle i privremeno oduzele veću količinu robe stranog podrijetla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Radilo se о vodenim crpkama, disk pločicama, kočionim diskovima i sl., odnosno o 6.511 komada raznih novih dijelova za putnička motorna vozila. Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim operativnim akcijama iznosi cca 359.300,00 KM.

Protiv učinitelja opisanih nezakonitosti su poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Prilikom pоduzimanja mjera iz svoje nadležnosti od strane ovlaštenih službenih osoba UNO korištena je specijalizirana oprema, donirana od strane Veleposlanstva SAD-a u BiH, putem Programa EXBS, kao i od strane UNDP/UNODC-a.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.