Oduzeta razna tekstilna roba

13.06.2022 | Novosti

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na cestovnoj komunikaciji Pelagićevo – Gradačac oduzeli su raznu krijumčarenu tekstilnu robu u vrijednosti od 60.000 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva „Pravac“ ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje prekršaja i krijumčarenja iz regionalnog centra UNO u Tuzli vršili su provjeru prometa podrijetla roba na cestovnoj komunikaciji Pelagićevo-Gradačac. Tom prilikom su uočena i detaljno kontrolirana dva teretna motorna vozila koja se bave prijevozom robe. U kontroloma je otkrivena veća količina tekstila, 2.265 komada razne odjeće (majice, trenerke, farmerke), za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija tj. radi se o robi stranog podrijetla koja nije prošla proceduru redovitog uvoznog carinjenja, te za koju nisu plaćene uvozne pristojbe. Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 60.000 KM.

Predmetna roba je privremeno oduzeta, a protiv dva lica bit će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje pred nadležnim pravosudnim organima. Tijekom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UNO od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.