Na području Tuzlanskog kantona oduzeta mašina za punjenje cigareta, sitno rezani duvan i cigarete

10.05.2024 | Novosti

Ovlaštena službena lica UIO privremeno su oduzela mašinu za punjenje cigareta i određenu količinu sitno rezanog duvana i fabrički punjenih cigareta.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje iz RC Tuzla u operativnoj akciji kodnog naziva „ZMAJ“, izvršili su lociranje objekta (bivši proizvodni pogon za obuću) gdje je pronađena multifunkcionalna električna linijska mašina za punjenje cigareta, kapaciteta 1900-2000 cigareta po satu. Mašina je korištena za ilegalnu proizvodnju cigareta koje su korištene za dalju distribuciju i prometovanje od strane više lica na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom provođenja službenih radnji takođe je pronađena i oduzeta određena količina sitno rezanog duvana i fabrički punjenih cigareta (5200 cigareta i 11 kg sitno rezanog duhana).

Protiv lica kod koga je pronađena mašina i sporna roba biće preduzete zakonom propisane mjere i radnje shodno važećim zakonskim propisima.

Uprava za indirektno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UIO 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.