Stop švercu

Prijavite potpuno anonimno bilo koji oblik utaje carine ili poreza

Uprava za indirektno oporezivanje sve građane poziva na saradnju putem otvorene linije 080 02 06 07

Otvorena linija podešena je tako da se ne može vidjeti sa kojeg broja zovete i niste dužni ostavljati lične podatke, te se ni na koji način ne može utvrditi Vaš identitet.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na raspolaganju su Vam 24 sata za Vaše pozive na broj:

080 02 06 07

Troškove Vaših poziva snosi Uprava za indirektno oporezivanje BiH i oni su za Vas u potpunosti besplatni.

Web obrazac za prijavu bilo kojeg oblika utaje carine i poreza

Ukoliko imate bilo kakve informacije o nelegalnom uvozu roba ili bilo koje druge informacije koje ukazuju na eventualno kršenje carinskih ili poreznih zakonskih propisa, možete poslati informaciju Sektoru za provođenje propisa Uprave za indirektno oporezivanje.

2 + 2 =

Prijavite korupciju

U cilju da se osigura maksimalna profesionalnost i transparentnost u radu svakog zaposlenog u Upravi za neizravno oporezivanje, obavještavamo sve obveznike neizravnih poreza, kao i sve građane u Bosni i Hercegovini, koji su nezadovljni radom službenika UNO, neprimjerenim ponašanjem ili nezakonitim postupanjem istih, da imaju mogućnost podnošenja primjedbi i elektronskim putem na e-mail adresu:

primjedbe@uino.gov.ba

Odsjek za profesionalne standarde, kao nadležna oragizaciona jedinica u Upravi za neizravno oporezivanje, provjeriće svaku zaprimljenu primjedbu na način da će ista biti obrađena stručno, nepristrasno i efikasno, uz dostavljanje povratne informacije podnosiocu primjedbe.

 

Putem Viber broja 065 355 155

građani nam mogu proslijediti informacije o mjestu i osobama koje se bave nezakonitom prodajom duhana i duhanskih prerađevina. Što više jasnih i konkretnih informacija od velike je pomoći službenicima UNO jer će brže i lakše provesti aktivnosti na terenu i izvršiti oduzimanje nelegalno prodavane trošarinske robe.