Na Aerodromu Sarajevo oduzeti Rolex i luksuzne torbice

23.10.2023 | Novosti

Vršeći pojačane kontrole putnika koji su stigli na Međunarodnu Zračnu luku Sarajevo ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje uspješno su spriječile pokušaj nelegalnog unosa skupocjenog sata marke Rolex, brendiranih torbica, cigareta i velike količine nedozvoljenih medicinskih sredstava (steroida i anabolika). Roba koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje nalazila se kod četiri fizičke osobe, državljana Narodne Republike Kine i Republike Turske. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od  145.500 KM, a protiv osoba kod kojih je pronađena neprijavljena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Ovo je još jedna realizirana aktivnost ovlaštenih službenih osoba Uprave za neizravno oporezivanje kojom se naglašava važnost suradnje sa međunarodnim organizacijama UNODC (AIRCOP/ACCU), kao i u okviru EXBS programa. UNO izražava zahvalnost za veliki broj obuka i za doniranu opremu, što je značajno unaprijedilo provođenje aktivnosti na terenu u smislu sprječavanju krijumčarenja i smanjenja ilegalne trgovine na graničnim prijelazima.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.