U hladnjači iza povrća krijumčario cigarete i parfeme

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u operativnoj akciji kodnog naziva “SKOK” na graničnom prijelazu Rača oduzeli su veću količinu krijumčarenih cigareta i druge razne robe u vrijednosti od 78.300 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva „SKOK“ ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje prekršaja i krijumčarenja iz regionalnog centra UNO u Tuzli izvršili su detaljan pregled i pretres  teretnog motornog vozila hladnjače, a sve sukladno instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH. Pored redovite pošiljke gdje je bilo prijavljeno povrće, pronađena je skrivena i krijumčarena roba. Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljenih i neobilježenih trošarinskih proizvoda (10.000 paklica cigareta). Također je pronađeno 5014 komada različite robe (novčanici, parfemi, fotografska oprema). Vrijednost privremeno oduzete robe u ovim operativnim akcijama se procjenjuje na 78.300 KM.

Protiv osumnjičene osobe bit će podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje, iz članka 214 Kaznenog zakona BiH.

Tijekom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UNO od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih  proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdjese nelegalno prodaju cigarete i duhan.