Potpisan memorandum o suradnji između Uprave za javne prihode Republike Sjeverne Makedonije i Uprave za neizravno oporezivanje

12.05.2023 | Novosti

Ravnatelji Uprave javnih prihoda Republike Sjeverne Makedonije i Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine Sanja Lukarevska i Miro Džakula potpisali su danas u Banjoj Luci Memorandum o suradnji.

Ravnateljica Lukarevska je istaknula da na inicijativu Uprave javnih prihoda, a u cilju smanjenja porezne evazije, kontinuirano potpisuju Memorandume o suradnji s poreznim upravama iz regiona.

„Ovim dokumentom ćemo ojačati međusobnu suradnju, unaprijedit ćemo odnose ne samo između dvije institucije, već i između dvije zemlje. Ova suradnja će utjecati i na smanjenje birokratskih procedura” – istaknula je ravnateljica Uprave javnih prihoda, Lukarevska.

Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje Džakula pojasnio je i da će ovim Memorandumom odnosi i suradnja dvije zemlje biti dodatno osnaženi. “Korist od ovog Memoranduma imat će obje institucije, ali i građani. Memorandumom je predviđena suradnja u radu dvije porezne uprave, omogućit će se razmјena iskustava, prenošenje znanja, unaprjeđenje rada dvije porezne uprave, kao i podsticanje dragovoljnog poštivanja obveza” – objasnio je ravnatelj Džakula.

Uprava za neizravno oporezivanje će i u idućem razdoblju nastaviti sa potpisivanjem ove vrste Memoranduma o suradnji, s ciljem povećanja suradnje s poreznim upravama u regionu i šire.