Potpisan Memorandum i Sporazum o suradnji između Uprave za neizravno oporezivanje i Brčko distrikta BiH

U Gradskoj vijećnici danas su potpisani Memorandum i Sporazum o suradnji između Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, a potpisali su ih gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić, šef Policije Distrikta Goran Pisić i ravnatelj Uprave Miro Džakula.

Kako je gradonačelnik kazao u svom obraćanju na konferenciji za novinare, radi se o provođenju dobre inicijative koja se uklapa u politiku Vlade Distrikta koja se tiče osiguranja uvjeta za sjedišta institucija Bosne i Hercegovine na području Brčko distrikta BiH.

„Uprava za neizravno oporezivanje BiH je za nas neizmjerno važna institucija, s obzirom da se od njenog rada i angažmana osigura praktično oko 83 posto proračuna Distrikta i važna nam je spremnost Uprave da u Brčkom uspostavi sjedište svog centra za obuku. Mi smo se Sporazumom obvezali da će Distrikt financirati izgradnju centra na temelju idejnih rješenja i projekata koje ponudi Uprava. Dok taj objekt ne bude gotov, mi smo uz razumijevanje šefa Policije i Policije Brčko distrikta BiH stvorili pretpostavke da Uprava krene s radom u zgradi Policije“ izjavio je Kadrić dodajući da će Uprava koristiti raspoloživi prostor Policije za obuke svojih uposlenika kojih trenutno ima preko 2 000.

Ravnatelj Uprave Miro Džakula iskazao je svoje zadovoljstvo današnjim potpisivanjem Memoranduma i sporazuma o suradnji, ističući da je Uprava ključna institucija za fiskalnu stabilnost Bosne i Hercegovine i svih razina vlasti države.

„Na razgovoru sa gradonačelnikom Kadrićem došli smo na ovu zajedničku ideju za koju smo dobili podršku, te se zahvaljujemo i Policiji Brčko distrikta BiH u čijoj zgradi smo dobili adekvatne prostorije za formiranje našeg nastavničko-školskog centra. Dakle, u Brčkom će se napraviti zgrada s amfiteatrom, učionicama, dvoranama, jedan referentni centar za obuku kao što to imaju i druge carinske uprave od Austrije, Njemačke i drugih zemalja“ kazao je ravnatelj Džakula. On je dodao da će se Uprava potruditi da budući nastavno-školski centar bude od koristi svima, pa i gradu Brčkom, kao mjesta gdje će se provoditi obuke suradnika Uprave iz Hrvatske, Srbije i drugih europskih poreznih administracija.

Potpisivanju je prethodio sastanak kojem su nazočili dogradonačelnik Anto Domić, glavni koordinator Vlade Željko Antić, predsjednik Skupštine Siniša Milić, zamjenik Ivo Filipović kao i delegacija Uprave za neizravno oporezivanje BiH, a uslijedio je obilazak prostorija koje će biti stavljene na raspolaganje Upravi u svrhu obuka u zgradi Policije Brčko distrikta BiH.