Oduzeto vino i suhomesnati proizvodi

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na Graničnom prijelazu Orašje oduzeli su veću količinu vina i suhomesnatih proizvoda od dve fizičke osobe.

 Carinski službenici Carinskog referata na Graničnom prijelazu Orašje su prilikom kontrole putničkih motornih vozila, kod dva hrvatska državljanina, u odvojenim slučajevima pronašli i oduzeli veću količinu suhomesnatih proizvoda i vina u rinfuzi. Radi se o 100 kg suhomesnatih prozivoda (kulen, slanina i suhi vrat) i 55 litara vina u rinfuzi nepoznatog podrijetla. Počiniteljima carinskog prekršaja su izdani prekršajni nalozi, a neprijavljena roba je trajno izuzeta i biti će dostavljena nadležnom Odsjeku na daljnje postupanje.

Proizvodi životinjskog podrijetla čija ukupna masa prelazi zakonom propisane težine, a koja se unosi/uvozi u Bosnu i Hercegovinu podliježe veterinarsko-zdravstvenoj kontroli granične veterinarske inspekcije na određenim graničnim prijelazima i mora da prati međunarodni veterinarski certifikat. Neprijavljivanje ovakvih pošiljki je kažnjivo!

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.