Оduzeti tekstil i medicinska oprema

4.11.2022 | Novosti

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, u operativnoj akciji kodnog naziva “DUKS”, kao i na Graničnom prijelazu Orašje oduzeli su veću količinu tekstilnih i medicinskih proizvoda u vrijednosti od 321.000 KM.

 U operativnoj akciji kodnog naziva „DUKS“ ovlašteni službenici RC Tuzla, a temeljem informacija Grupe za obavještavanje i operativno taktičkog rada izvršili su provjere na dve lokacije koje pokriva RC Tuzla. Temeljem  raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenih fizičkih osoba izvršili su provjeru prometa i podrijetla roba na dve lokacije i tom prilikom pronašli veću količinu robe stranog podrijetla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Radilo se o većoj količini odijela, trenerke, košulje, i sl. tj. 4855 komada tekstilnih proizvoda.

Također, prilikom detaljnog pregleda vozila na GP Orašje uz uporabu specijalizirane opreme pronašli su skrivenu i neprijavljenu robu. Radilo se o različitoj medicinskoj opremi, tačnije 251 komada, gdje je fizička osoba namjeravala proći carinsku proceduru bez plaćanja uvoznih pristojbi.

Vrijednost oduzete robe u ovim operativnim akcijama je 321.000,00 KM.

Tijekom  poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UNO od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih  proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.