Sastanak UNO i MMF

Dana 08.11.2023. godine u prostorijama Uprave za neizravno oporezivanje održan je sastanak ravnatelja UNO dr. Zorana Tegeltije s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda u BiH predvođenim gđom Alinom Lancu, šeficom misije.

Na sastanku je bilo razgovora o naplati prihoda od neizravnih poreza u 2023. godini i trendovima u pogledu naplate prihoda za 2024. godinu.

Rukovodstvo Uprave upoznalo je  predstavnike misije  s  naplaćenim prihodima od neizravnih poreza u iznosu od 8 milijardi i 800 milijuna KM , zaključno sa 31.10.2023. godine što predstavlja povećanje od 7,15 % u odnosu na isto razdoblje  2022. godine, te su očekivanja da će se trend rasta naplaćenih prihoda nastaviti do kraja godine.

Razgovaralo se  o nacrtu novoga Zakona o PDV-u, unaprjeđenju rada UNO i preporukama za poboljšanje rada u idućem razdoblju.

Predstavnici MMF-a najavili su novi posjet Upravi za ožujak 2024. godine, kao i spremnost za pružanje tehničke pomoći u vidu eksperata koji imaju potrebna znanja i koji su sudjelovali u prethodnim misijama, čije kompetencije su prihvaćene i ugrađene u poslovne procese UNO.