Zmija u prostorijama UIO u Banjaluci

28.04.2023 | Novosti

Služenice i služenici Uprave za indirektno oporezivanje smješteni u iznajmljene prostorije Glasa (Skendera Kulenovića 93, Banjaluka), od jutros su van kancelarija zbog zmije koja je otkrivena u jednoj od službenih prostorija. Zmiju je primijetila jedna službenica kad je željela sjesti za svoj radni stol. Iako službenici UIO nisu sigurni o kojoj je zmiji riječ, pretpostavlja se da se radi o otrovnici. Nakon toga nastupila je panika, te je svih 25 službenika iz Grupe za prinudnu naplatu i Grupe za tarifu, vrijednost i porijeklo robe napustilo ove radne prostorije.

U prostorije Glasa u Banjaluci smješten je dio službenika UIO zaposlen u Regionalnom centru Banjaluka. Riječ je o staroj zgradi, koja bi uskoro trebala biti porušena. U proteklim godina u ovim prostorijama bio je veliki broj pacova i miševa koji su najčešće izlazili iz klima uređaja postavljenih na plafonima. Pretpostavlja se da su se zmije pojavile u ovom objektu upravo zbog velikog broja glodara, a u ovom trenutku nije poznato da li u objektu ima više zmija. Službenici UIO pozvali su nadležne službe koje bi uskoro trebale doći u prostorije Glasa i izvršiti pregled i obezbijediti sigurnost prostorija za dalji rad.

Podsjećamo, UIO je prema Zakonu o simtemu indirektnog oporezivanja u BiH locirana sa Sjedištem UIO u Banjaluci, te u četiri regionalna centra : Banjaluka, Sarajevo, Mostar i Tuzla. Od 2004. godine od kada je uspostavljena UIO problem smještaja zaposlenih riješen je u regionalnim centrima Sarajevo, Mostar i Tuzla, dok do danas još uvijek nije riješen problem smještaja zaposlenih u Sjedištu UIO i u Regionalnom centru Banjaluka.