е-Пословање са УИО

7.03.2024 | Новости

УИО упућује посљедњи апел свим оним обвезницима, који још увијек нису предали у УИО Уговор о коришћењу ИТ система за е-пословање са УИО, пријаву заступника као и захтјев за издавање квалификоване електронске потврде, да хитно наведено учине.

Све потребне информације можете пронаћи на линку испод:

https://www.uino.gov.ba/portal/bs/e-usluge/elektronsko-poslovanje/

Надаље, уколико сте поменуте захтјеве са пратећом документацијом већ предали у УИО, а нисте од нас добили повратну информацију, потребно је да на е-mail адресу припадајућег регионалног центра:

eposlovanje.bl@uino.gov.ba

eposlovanje.sa@uino.gov.ba

eposlovanje.mo@uino.gov.ba

eposlovanje.tz@uino.gov.ba

доставите наредне податке које сте навели у Захтјеву (Прилог 4):

– Назив привредног субјекта, е-mail адреса, ЈИБ

– Име и презиме заступника и е-mail адреса заступника.

Уједно Вас обавјештавамо да, уколико сте поменуте захтјеве са пратећом документацијом већ предали у УИО, а још увијек нисте добили дигиталну квалификовану потврду од стране УИО нити повратну информацију, своју ПДВ пријаву за мјесец фебруар 2024. године можете поднијети на стари начин (користећи систем: username i password). Ово је уједно и задњи мјесец у којем ће бити допуштено да се ПДВ пријаве подносе и на стари начин, јер од пореског периода март 2024. године ПДВ пријаве ће се моћи у информациони систем УИО поднијети искључиво на нови начин, уз употребу дигиталне квалификоване потврде.