Посјета Царинској управи Кореје

2.04.2024 | Новости

Директор Управе за индиректно опорезивање БиХ др Зоран Тегелтија са сaрадницима борави у посјети Корејском институту за развој из Јужне Кореје, у оквиру имплементације Програма размјене знања 2023/2024.

Главна тема програма је „Унапређење процеса управљања царинским ризиком“, а Босна и Херцеговина на темељу напора да унаприједи свој међународни трговински режим у припреми и приступању ЕУ, усвојила је свеобухватну Стратегију за унапређење управљања финансијама јавног сектора 2021-2025. Такође, наставља сa поједностављењем царинских поступака и увођењем система управљања ризицима у царинском сектору у припреми за промјене у економији, укључујући раст трговине.

Програм је развојне сарадње који се заснива на знању и осмишљен је за размјену развојног искуства Републике Кореје са партнерским земљама.  На основу своје добре праксе, Корејски развојни институт издаће препоруке за модернизацију царинске управе.

Сам завршетак пројекта планиран је у другој половини године. Овом посјетом, још једном је потврђена добра сарадња између БиХ и Републике Кореје.