Одузета већа количина непријављеног новца у личном пртљагу код држављанина Републике Турске

6.05.2024 | Новости

На Међунардном аеродрому Сарајево овлашћени службеници УИО у сарадњи са службеницима Граничне полиције БиХ успјешно су спријечили  покушај нелегалног уноса веће количине новца. Током редовне провјере путника и путничког пртљага који су слетјели авионском линијом Истанбул-Сарајево, извршили су преглед турског држављанина А.Х. који је поред личног пртљага имао сакривен новац различитих валута и то у износу од 50.970 EUR и 5 000 USD .

Турски држављанин прије прегледа  негирао је да код себе има робу за царињење и да нема ништа осим личног пртљага. Против починиоца описаних незаконитости биће покренути одговарајући поступци пред надлежним судом.

Подсјећамо, сви путници који уносе или износе готовину или вриједносне папире у износу већем од 10.000 евра дужни су да то пријаве царинским службеницима на међународним граничним прелазима.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик нелегалне трговине, пореске или царинске утаје. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.