UINO

Uprava za neizravno oporezivanje
Bosne i Hercegovine

 

Dobrodošli Posljednje informacije Bosanski Srpski Engleski

Carinska tarifa
Carinska tarifa
BiH

Informacije o Bosni i Hercegovini

Google


UNO Internet17.04.2014.
Obavijest

 Obavijest o polaganju usmenog dijela stručnog ispita za jedan dio kandidata pred Povjerenstvima I i IV) u pogledu Javnog oglasa za izbor državnih službenika u Upravi za neizravno oporezivanje BiH objavljenog 27.08.2013. godine nalaze se u dokumentu ispod. Literatura za pripremu za polaganje usmenog dijela stručnog ispita su zakonski i podzakonski akti, objavljeni na službenoj web stranici UNO.

PDF Obavjest o usmenom polaganju Povjerenstvo I

PDF Obavjest o usmenom polaganju Povjerenstvo IV17.04.2014.
Otkriveno sjemenke biljke konoplja Cannabis Sativa L

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Carinskom referatu Pošta Banja Luka prilikom pregleda poštanskih pošiljki u uvozu otkrili su pismonosnu pošiljku iz Velike Britanije, težine 0,183 kg za fizičku osobu iz Gradiške, a koja je bila prijavljena za carinski pregled. Predmetna roba je deklarirana kao pošiljka koja sadrži novčanik i slatkiše. Više o tomeViše o tome16.04.2014.
Obavijest

 Obavijest o polaganju usmenog dijela stručnog ispita za jedan dio kandidata pred Povjerenstvom III) u pogledu Javnog oglasa za izbor državnih službenika u Upravi za neizravno oporezivanje BiH objavljenog 27.08.2013. godine nalaze se u dokumentu ispod. Literatura za pripremu za polaganje usmenog dijela stručnog ispita su zakonski i podzakonski akti, objavljeni na službenoj web stranici UNO.

PDF Obavjest o usmenom polaganju11.04.2014.
Obavijest

 Obavijest o polaganju usmenog dijela stručnog ispita za jedan dio kandidata pred Povjerenstvom III) u pogledu Javnog oglasa za izbor državnih službenika u Upravi za neizravno oporezivanje BiH objavljenog 27.08.2013. godine nalaze se u dokumentu ispod. Literatura za pripremu za polaganje usmenog dijela stručnog ispita su zakonski i podzakonski akti, objavljeni na službenoj web stranici UNO.

PDF Obavjest o usmenom polaganju09.04.2014.
Obavijest

 Obavještavamo sve obveznike koji podnose PDV prijave da pri podnošenju narednih PDV prijava uz iste podnesu i Obrazac D PDV. Obrazac D PDV i Objašnjenje za popunjavanje dodatka uz PDV prijavu možete preuzeti ovdje. Napominjemo da podnošenjem Obrasca D PDV prestaje obaveza dostavljanja obrazloženja negativnog polja 71 PDV prijave.

PDF Dodatak uz PDV prijavu

PDF Objašnjenje za popunjavanje dodatka uz PDV prijavu (Obrazac D PDV)08.04.2014.
Obavjest o radovima na graničnom prijelazu Kamensko

 Ministarstvo sigurnosti BIH obavijestilo je Upravu za neizravno oporezivanje BiH u cilju obavještenja svih obveznika da će u periodu od 01. travnja 2014. godine od 06.00 sati do 31. svibnja 2014. godine u 6.00 sati biti obustavljen saobraćaj za sva teretna vozila preko Graničnog prijelaza Kamensko zbog izvođenja građevinskih radova na graničnom prijelazu u Republici Hrvatskoj.07.04.2014.
AKCIJA „DŽOKER“

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u nastavku akcije kodnog naziva “Džoker” privremeno su oduzeli raznu robu kineskog podrijetla u vrijednosti od 2,2 milijuna KM. Više o tomeViše o tome03.04.2014.
INFORMATIČKA PODRŠKA SEKTORU ZA CARINE UNO

 Danas je u Banja Luci predstavljen Projekat “Jačanje Sektora za carine u Upravi za neizravno oporezivanje BiH”, koji se odnosi na modrnizaciju postojeće carinske aplikacije. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 2 miliona eura, financira ga Europska unija, a izvode predstavnici UNCTAD-a iz Ženeve i stručnjaci UNO. Više o tomeViše o tome01.04.2014.
PRIHODI OD NEIZRAVNIH POREZA

 Prihodi od neizravnih poreza u prva tri mjeseca 2014. godine iznosili su 1 milijardu i 395 milijuna KM i veći su za 80 milijun KM ili 6,11 % u odnosu na istio razdoblje 2013. godine. Više o tomeViše o tome27.03.2014.
Uručenje Grba UNO

 U prostorijama Središnjeg ureda UNO u Banjoj Luci, direktor UNO dr. Miro Džakula uručio je posebno priznanje u vidu grba UIO, posthumno dodijeljeno Besimi Kahrimanović, njenoj ćerki Irmi Kahrimanović. Više o tomeViše o tome26.03.2014.
AKCIJA „DŽOKER“

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH i danas na 18 lokacija u Bosni i Hercegovini provode nastavak akcije kodnog naziva “Džoker”. Više o tomeViše o tome14.03.2014.
Obavijest o polaganju pismenog dijela stručnog ispita

 Obavijesti o polaganju pismenog dijela stručnog ispita pred Povjerenstvom III) i IV) u pogledu Javnog oglasa za izbor državnih službenika u Upravi za neizravno oporezivanje BiH objavljenog 27.08.2013. godine nalaze se u dokumentima ispod.
Literatura za pripremu za polaganje pismenog i usmenog dijela stručnog ispita su zakonski i podzakonski akti, objavljeni na službenoj web stranici UNO.

PDF Obavijest o polaganju pismenog dijela stručnog ispita pred Komisijom III.

PDF Obavijest o polaganju pismenog dijela stručnog ispita pred Komisijom IV.13.03.2014.
Obavijest o polaganju pismenog dijela stručnog ispita

 Obavijest o polaganju pismenog dijela stručnog ispita pred Povjerenstvom I) u pogledu Javnog oglasa za izbor državnih službenika u Upravi za neizravno oporezivanje BiH objavljenog 27.08.2013. godine nalaze se u dokumentima ispod.
Obavijest o mjestu i vremenu polaganja pismenog dijela stručnog ispita pred Povjerenstvima III) i IV) bit će objavljena naknadno. Literatura za pripremu za polaganje pismenog i usmenog dijela stručnog ispita su zakonski i podzakonski akti, objavljeni na službenoj web stranici UNO.

PDF Obavijest o polaganju pismenog dijela stručnog ispita pred Komisijom I.12.03.2014.
ODUZETO 25.507 KOMADA SATOVA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli 25.507 komada raznih satova ukupne tržišne vrijednosti veće od 700.000 KM. Više o tomeViše o tome11.03.2014.
ODUZET KOSMODISK I KOZMETIKA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u regionalnom centru Sarajevo privremeno su oduzeli 300 komada “KOSMODISK CLASSIC” uređaja, ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 30.000 KM, zbog sumnje da su se pokušali prošvercovati u Bosnu i Hercegovinu. Na graničnom prijelazu Pavlovića most službenici UNO su oduzeli kozmetiku vrijednu 8.000 KM. Više o tomeViše o tome10.03.2014.
Obavijesti o polaganju pismenog dijela stručnog ispita

 Obavijesti o polaganju pismenog dijela stručnog ispita pred Povjerenstvom II) i V) u pogledu Javnog oglasa za izbor državnih službenika u Upravi za neizravno oporezivanje BiH objavljenog 27.08.2013. godine nalaze se u dokumentima ispod.
Obavijest o mjestu i vremenu polaganja pismenog dijela stručnog ispita pred Povjerenstvima I), III) i IV) bit će objavljena naknadno. Literatura za pripremu za polaganje pismenog i usmenog dijela stručnog ispita su zakonski i podzakonski akti, objavljeni na službenoj web stranici UNO.

PDF Obavijest o polaganju pismenog dijela stručnog ispita pred Komisijom II.

PDF Obavijest o polaganju pismenog dijela stručnog ispita pred Komisijom V.07.03.2014.
VISOKI PREDSTAVNIK VALENTIN INZKO POSJETIO UPRAVU ZA NEIZRAVNO OPOREZIVANJE BiH

 Upravu za neizravno oporezivanje BiH posjetio je danas Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko. Više o tomeViše o tome07.03.2014.
ČESTITKA ZA 8.OŽUJAK

 Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH dr. Miro Džakula želi sretan 8. ožujak - Dan žena, svim službenicama u Upravi za neizravno oporezivanje BiH, kao i svim ženama u Bosni i Hercegovini.28.02.2014.
SPRIJEČENI POKUŠAJI KRIJUMČARENJA ROBE U BiH

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u regionalnom centru Tuzla spriječili su pokušaj krijumčarenja razne robe u Bosnu i Hercegovinu. Roba u ukupnoj vriojednosti 30.000 KM oduzeta je na graničnom prijelazu Pavlovića most, na putnoj komunikaciji Rača – Bijeljina i u Zvorniku. Više o tomeViše o tome24.02.2014.
ODUZETА RAZNA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli razni tekstil, obuću i tehničku robu ukupne tržišne vrijednosti 63.000 KM. Kontrolom poslovnih knjiga kod nekih obveznika je utvrđeno da je roba prodavana na crno i naknadno evidentiran manjak u iznosu od 21.000 KM. Više o tomeViše o tome21.02.2014.
ODUZETO NEORGANSKO ĐUBRIVO

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 34.275 kg i 831 litar neorganskog kompleksnog đubriva koje se prokrijumčarilo u Bosnu i Hercegovinu, ukupne tržišne vrijednosti od 55.000 KM. Više o tomeViše o tome19.02.2014.
ODRŽAN SASTANAK GLAVNOG TUŽITELJA I RAVNATELJA UNO BIH.
DOGOVORENO FORMIRANJE SPECIJALNOG TIMA KOJI ĆE RADITI SA TUŽITELJSTVOM BIH NA OTKRIVANJU I PROCESUIRANJU POREZNIH UTAJA.

 Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović i ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH Miro Džakula, održali su sastanak, na kojem su dogovorene konkretne aktivnosti na formiranju sprecijalnog tima, po ugledu na rad USKOK-a u Republici Hrvatskoj. Više o tomeViše o tome07.02.2014.
AKCIJA MESO

 Ukupno otkriven nezakonit promet mesa u 2013. godini iznosi više od 28 milijuna KM, a naknadno utvrđena obaveza po osnovu PDV-a iznosi 4,7 milijuna KM. Izdano je 38 prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od dodatnih 1 milijun KM. Rezultati su ovo akcije kodnog naziva „Meso“ koju je u drugoj polovini 2013. godine provela Uprava za neizravno oporezivanje BiH. Više o tomeViše o tome06.02.2014.
ODRŽAN SASTANAK ČELNIH LJUDI UNO I TUŽITELJSTVA BiH

 Uskoro će biti formiran poseban Tim stavljen od predstavnika Tužiteljstva BiH i Uprave za neizravno oporezivanje, koji bi učinkovitije trebao rješavati kaznena djela iz oblasti neizravnih poreza. Ovo je danas zaključeno u Banjoj Luci, na zajedničkom sastanku ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje BiH dr. Mire Džakule i glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH g. Gorana Salihovića.
Specijalni Tim za brže i učinkovitije otkrivanje i procesuiranje svih kaznenih djela iz oblasti neizravnih poreza u BiH, trebao bi biti formiran po uzoru na “USKOK” iz susjedne Republike Hrvtaske. U timu bi pored predstavnika Tužiteljstva BiH bili usko specijalizirani istražitelji iz UNO BiH, koji već imaju višegodišnje iskustvo u otkrivanja nezakonitosti iz oblasti PDV-a, trošarina i carina. “Namjera je da posebno uspostaljen Tim radi duži vremenski period, jer sve što vodi ka specijalizaciji treba podržati i razvijati”, istaknuo je glavni tužitelj Tužiteljstva BiH g. Goran Salihović. Ravnatelj UNO dr. Miro Džakula posebno je naglasio da je Uprava za neizravno oporezivanje u potpunosti opredjeljena za suradnju sa Tužiteljstvom BiH: “Glavni zadatak Uprave je otkrivanje i uz pomoć Tužiteljstva BiH procesuiranje svih onih koji su kršili zakonske propise iz oblasti neizravnih poreza, zato smo danas zajednički i odlučili da krenemo u pravcu formiranja posebnog Tima, koji će u narednim godinama raditi kontinuirano i brže rješavati mnoge predmete koje je UNO već proslijedila ili će tek proslijediti Tužiteljstvu BiH”, istakanuo je Džakula. Od 2005. godine do kraja 2013. godine, Uprava je Tužiteljstvu BiH proslijedila 941 izvještaj o postojanju osnova sumnje da je počinjeno neko od kaznenih djela iz oblasti neizravnihh poreza, gdje se procjenjuje da je Proračun BiH oštećen za više od 160 milijuna KM.03.02.2014.
ODUZETI TEPISI

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 821 tepih ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 80.000 KM, zbog sumnje da su tepisi prokrijumčareni u Bosnu i Hercegovinu. Više o tomeViše o tome30.01.2014.
UNCTAD pomaže reformu carinskog sustava u Bosni i Hercegovini sukladno EU standardima

 Projekt ASYCUDA, koji financira EU, čiji je cilj približiti Sektor za carine Uprave za neizravno oporezivanje normama i standardima EU i Svjetske trgovinske organizacije (WTO), je održao inicijalni sastankom kojem su nazočili zamjenik generalnog tajnika UNCTAD-a g. Petko Draganov i g. Miro Džakula, ravnatelj UNO BiH. Više o tomeViše o tome24.01.2014.
Reakcija UNO na neopravdane napade

 Uprava za neizravno oporezivanje demantira sve netočne i zlonamjerne tvrdnje pojedinih članova Istražnog povjerenstva Parlamenta BiH za utvrđivanje eventualnih nepravilnosti u radu UNO. Zbog osobnih netrpeljivosti pojedinica, koji koriste važne državne funkcije na način da steknu osobnu promociju za predstojeće parlamentarne izbore u Bosni i Hercegovini, te zbog već pokrenute izborne kampanje u kojoj se ne biraju sredstva, potpuno neopravdano vrše se neosnovani i neutemeljeni napadi na Upravu za neizravno oporezivanje BiH. Podršku dosadašnjem potpuno zakonitom radu Uprave dao je danas na 143. sjednici i Upravni odbor UNO.

Podsjećamo, kompletno rukovodstvo UNO bilo je prisutno na jednoj od sjednica Istražnog povjerenstva Parlamenta BiH. UNO je potpuno otvorena za suradnju sa svim institucijama u Bosni i Hercegovini, uključujući i Parlamet BiH, te je zatražila pismenim putem od pomenutog Povjerenstva transkripte sa sjednice koja je održana 16.12.2013. godine, kako bi pripremila cjelovitu i točnu informaciju o stanju u ovoj instituciji. Nejasno je u kom svojstvu su pred Istražnim Povjerenstvom pozvani pojedinci iz UNO, a protiv kojih se u Upravi vodi stegovni postupak zbog utvrđenih težih povreda u obavljanju službene dužnosti. Isto tako postavlja se pitanje zbog čega pojedini članovi Istražnog povjerenstva prihvaćaju kao točne potpuno neargumentirane i nedokazane navode pojedinaca, te iste pojedini članovi Istražnog povjerenstva iznose u javnost, kao da je takvo stanje zaista i utvrđeno!?

Apeliramo na sve medije u Bosni i Hercegovini da ne dozvole da pojedinnci zbog svoje osobne promocije i predizborne kampanje zloupotrebljavaju medijski prostor, potpuno neargumentirano napadajući najvažniju financijsku instituciju u Bosni i Hercegovini. Uprava za neizravno oporezivanje u tijeku prošle godine prikupila je rekordni iznos neizravnih poreza od uspostavljanja ove institucije, a od sredstava koje prikupi Uprava financiraju se navećim dijelom proračuni svih nivoa vlasti u BiH. UNO u potpunosti surađuje sa svim policijskim agencijama u BiH i sa Tužiteljstvom BiH kojem smo do danas pripremili i podnijeli više od 900 izvještaja o postojanju osnova sumnje da je počinjeno neko od kaznenih djela po osnovu neizravnih poreza gdje smo otkrili štetu po Proračun BiH koja se procjenjuje na više od 160 milijuna KM.

UNO još jednom poziva sve građane BiH koji imaju konkretne podatke i dokaze da je neki pojedinac iz UNO počinio bilo koju nezakonitu radnju ili težu povredu službene dužnosti, da iste dostavi Upravi ili nekoj drugoj policijskoj agenciji u BiH.06.01.2014.
ČESTITKA ZA BOŽIĆ

 Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH dr. Miro Džakula upućuje najiskrenije čestitke povodom božićnih praznika zaposlenim u Upravi, poreznim obveznicima i svim građanima BiH pravoslavne vjeroispovjesti.06.01.2014.
PRIHODI OD NEIZRAVNIH POREZA

 Uprava za neizravno oporezivanje je u 2013. godini prikupila rekordne prihode od uspostave ove institucije. Prikupljeni prihodi od neizravnih poreza, a to su PDV, trošarine, carine i putarina iznosili su 5 milijardi i 882 milijuna KM, što je za 10 milijuna KM više u odnosu na prihode prikupljene u 2012. godini i za 2,1 milijun KM više u odnosu na planirane prihode u 2013. godini. Uprava je u toku 2013. godine gospodarstvu vratila 997 milijuna KM povrata PDV-a, tako da su neto prihodi raspoređeni korisnicima, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili u 2013. godini 4 milijarde i 885 milijuna KM.

Prihodi od neizravnih poreza prikupljeni od 2005. godine, kada je počela sa radom Uprava za neizravno oporezivanje, pa do 2013. godine iznosili su više od 46 milijardi KM.

GODINA OSTVARENI PRIHODI
2005. 2.138.932.295,05 KM
2006. 4.469.378.720,14 KM
2007. 5.278.967.015,41 KM
2008. 5.863.361.933,27 KM
2009. 5.171.928.154,66 KM
2010. 5.530.721.738,12 KM
2011. 5.878.592.351,05 KM
2012. 5.872.582.912,00 KM
2013. 5.882.011.608,87 KM
UKUPNO 46.086.476.728,57 KM31.12.2013.
NOVOGODIŠNJA ČESTITKA

 Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje dr. Miro Džakula upućuje najiskrenije čestitke povodom novogodišnjih praznika uposlenim u Upravi, poreznim obveznicima i svim građanima Bosne i Hercegovine.30.12.2013.
UPLATA RAZLIKE TROŠARINE ZA CIGARETE

POPISNE LISTE ZA CIGARETEPorezni obveznici i druge osobe koje se bave prometovanjem cigareta dužni su popisati zalihe cigareta na dan 31. 12. 2013. godine i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru Uprave za neizravno oporezivanje do 10. 01. 2014.godine. Više o tomeViše o tome30.12.2013.
ODUZETA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli 1.920 komada krivotvorenih parfema Armani Code i Paco Rabanne. Više o tomeViše o tome27.12.2013.
10 GODINA UNO

 Uprava za neizravno oporezivanje BiH obilježila je danas desetu, jubilarnu godišnjicu postojanja. Na svečanom obilježavanju 10. godišnjice UNO, koja se održala u Narodnom kazalištu Republike Srpske, posebna priznanja u vidu grbova UIO uručena su: Predsjedatelju Vijeća ministara BiH g. Vjekoslavu Bevandi, Predsjedatelju Upravnog odbora UNO g. Nikoli Špiriću i Vladi SAD-a za brojne donacije Upravi, osigurane kroz program EXBS. Više o tomeViše o tome24.12.2013.
ČESTITKA ZA BOŽIĆ

 Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH dr. Miro Džakula upućuje najiskrenije čestitke povodom božićnih praznika zaposlenim u Upravi, poreznim obveznicima i svim građanima BiH katoličke vjeroispovjesti.23.12.2013.
10 GODINA UNO

 Uprava za neizravno oporezivanje BiH obilježit će u petak, 27. prosinca 2013. godine, jubilarnu, desetu godišnjicu uspostave. Usvajanjem Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja, u prosincu 2003. godine, Parlament Bosne i Hercegovine stvorio je pravni osnov za uspostavljanje Uprave za neizravno oporezivanje, najveće institucije na državnom nivou. Tijekom 2004. godine izvršeno je spajanje bivših carinskih uprava entiteta i Distrikta Brčko. Uporedo s procesom reorganizacije carinske službe, osnovan je Sektor za poreze, koji je razvio i uveo jedinstveni sistem poreza na dodanu vrijednost.

Na svečanom obilježavanju 10. godišnjice UNO, koje će se održati u Narodnom kazalištu Republike Srpske, posebna priznanja u vidu grbova UNO bit će uručena, Predsjedatelju Vijeća ministara BiH g. Vjekoslavu Bevandi, Predsjedatelju Upravnog odbora UNO g. Nikoli Špiriću i Vladi SAD-a za brojne donacije Upravi, osigurane kroz program EXBS. Također, Upravni odbor UNO donio je odluku na 142. sjednici da posebno priznanje bude dodijeljeno ravnatelju UNO g. Miri Džakuli, za sve pokrenute pozitivne procese od dolaska na čelo UNO. Posebne nagrade u vidu Plaketa za uspješnu suradnju u proteklom razdoblju bit će dodijeljene ravnateljima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Granične policije BiH i Obavještajno - sigurnosne agencije BiH. Za podršku radu UNO posebne zahvalnice bit će uručene svim sadašnjim i bivšim članovima Upravnog odbora UNO, a zahvalnicama za posebno iskazan doprinos u radu u UNO bit će nagrađeno 26 službenika Uprave za neizravno oporezivanje.20.12.2013.
ODUZETA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u Sarajevu su privremeno oduzeli 21.984 komada raznih parfema svjetski poznatih proizvođača. Parfemi, koji su se pokušali prokrijumčariti na tržište BiH procjenjuju se na tržišnu vrijednost u iznosu od 1.500.000 KM. Više o tomeViše o tome19.12.2013.
POPISNE LISTE ZA CIGARETE

POPISNE LISTE ZA CIGARETETemeljem članka 21. Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini, Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje donio je Odluku o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine na cigarete za 2014. godinu („Službeni glasnik BiH“, broj 88/13), koja će se primjenjivati od 01. 01. 2014. godine. Više o tomeViše o tome16.12.2013.
PREDMET „MB – KEKEROVIĆ d.o.o. I DRUGI“

 Uprava za neizravno oporezivanje BiH nezakonite povrate PDV-a u predmetu „MB - Kekerović i drugi“ otkrila je još 2009. godine. Slučaj je otkriven nakon što je inspektor UNO u Sektoru za poreze u Regionalnom centru Banja Luka u kontroli kod obveznika „ MB - Kekerović“ d.o.o. otkrio račun drugog obveznika koji je u istom obračunskom razdoblju podnio PDV prijavu sa nulom, što znači da uopće nije imao promet u kontroliranom mjesecu. Nakon toga, inspektori UNO ušli su u detaljnu kontrolu kod obveznika „MB - Kekerović“ d.o.o. i ostalih povezanih pravnih osoba. Po okončanju istražnih radnji prvi Izvještaj o postojanju osnova sumnje da su počinjena kaznena djela porezne prijevare i porezne utaje, UNO je proslijedila Tužiteljstvu BiH 23.04.2010. godine, a dopunu tog Izvješća 27.02.2012. godine. Prema pomenutim izvješćima, sumnja se da su 23 pravne i fizičke osobe na nezakonit način tražile i ostvarile povrat PDV-a pri čemu je Proračun BiH oštećen za više od 10 milijuna KM. Kako je Uprava za neizravno oporezivanje BiH i otkrila nezakonite povrate PDV-a u predmetu „ MB - Kekerović i drugi“, istražitelji UNO od početka su uključeni, a i dalje rade sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, te će do okončanja cijelog slučaja pred Sudom BiH, podržavati sve aktivnosti pravosudnih organa u ovom predmetu.09.12.2013.
ODUZETA RAZNA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH na području Regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli raznu robu u vrijednosti od 90.000 KM. Više o tomeViše o tome02.12.2013.
PRIHODI OD NEIZRAVNIH POREZA

 Ukupni prihodi od neizravnih poreza u jedanaest mjeseci 2013. godine iznosili su 5 milijardi i 392 milijuna KM i veći su za 10 milijuna KM u odnosu na isto razdoblje 2012. godine, kada su iznosili 5 milijardi i 382 milijuna KM. Na blagi pad neto prihoda od neizravnih poreza koji su otišli u raspodjelu korisnicima utjecao je rast povrata PDV-a poreznim obveznicima. UNO je u jedanaest mjeseci 2013. godine gospodarstvu vratila 903 milijuna KM što je za 98 milijuna KM više u odnosu na isto razdoblje 2012. godine. Na rast zahtjeva za povrat PDV-a utjecalo je povećanje razine izvoza dobara van Bosne i Hercegovine u tijeku ove godine, smanjenje uvoza dobara, veći zahtjevi za povrat PDV-a od strane međunarodnih organizacija koje sudjeluju u velikim infrastrukturnim projektima u BiH (izgradnja Koridora 5 C i izgradnja autopouta u Republici Srpskoj i drugi projekti), te nelikvidnost poreznih obveznika koji zbog teške ekonomske situacije sada traže povrat sredstava na račun umjesto ranije češće korištenog poreznog kredita.02.12.2013.
AKCIJA NA SUZBIJANJU POREZNIH I CARINSKIH UTAJA

 Tijekom provedene aktivnosti na suzbijanju nedozvoljenog uvoza i prometa razne robe kineskog podrijetla djelatnici Uprave za neizravno oporezivanje BiH privremeno su oduzeli nezakonito uvezenu robu u vrijednosti od 576.500 KM. Više o tomeViše o tome19.11.2013.
OBAVJIEST

 Obavijest o rokovima polaganja usmenog dijela stručnog ispita (intervjua) za popunjavanje radnih mjesta rukovodećih državnih službenika u Upravi za neizravno oporezivanje BiH po Javnom oglasu od 27.08.2013. godine

PDF Više informacija možete saznati ovdje.18.11.2013.
LISTA DUŽNIKA

 Svi obveznici koji ne žele da se nađu na javno objavljenoj listi dužnika moraju uplatiti obaveze po osnovu neizravnih poreza u što kraćem roku. Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o postupku neizravnog oporezivanje, čija se objava u Službenom listu BiH očekuje u nekoliko dana, Uprava za neizravno oporezivanje BiH će pripremiti i javno objaviti sve one obveznike koji imaju dugovanja po osnovu neizravnih poreza: PDV, trošarine, carine i putarine. Kompletna procedura usvajanja pomenutog Zakona završena je prošlog tjedna usvajanjem u Domu naroda Parlamenta BiH. Tako svi obveznici koji ne žele ugroziti svoju poslovnu reputaciju imaju još svega nekoliko dana da izvrše uplatu dugovanja po osnovu neizravnih poreza kako se ne bi našli na listi dužnika. Više o tomeViše o tome15.11.2013.
AKCIJA NA SUZBIJANJU POREZNIH I CARINSKIH UTAJA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u suradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA nastavili su jučer započetu akciju na suzbijanju poreznih i carinskih utaja prilikom uvoza raznih roba kineskog podrijetla u Bosnu i Hercegovinu. U kontrole na terenu danas su izašli i inspektori UNO iz Sektora za poreze, koji imaju zadatak izvršiti popis zaliha u skladištima obveznika koji se sumnjiče za nezakonit uvoz roba u BiH. Popis zaliha roba i sravnjavanje knjigovodstvenog stanja kod osumnjičenih obveznika trajat će narednih nekoliko dana, nakon čega će biti poznato za koliko se sumnja da je Proračun BiH oštećen. Akcija se sprovodi radi postajanja osnova sumnje da su pričinjena kaznena djela porezne i carinske utaje, te kazneno djelo organizovanja grupe koje se dovodi u vezu sa kaznenim djelima porezne i carinske utaje, prilikom uvoza razne robe kineskog podrijetla u Bosni i Hercegovinu. Jučer tijekom dana privedene su četiri osobe: radi se o 2 otpremnika i 1 prijevozniku i 1 posredniku pri uvozu roba u BiH. Oni su danas predani u nadležnost Tužiteljstvu BiH.11.11.2013.
ODUZET TEKSTIL I PARFEMI

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH na graničnim prijelazima Hukića brdo i Pavlovića most oduzeli su razne tekstilne proizvode i parfeme u vrijednosti od 100.000 KM. Više o tomeViše o tome08.11.2013.
OBAVIJEST

 Obavijest o rokovima polaganja pismenog dijela stručnog ispita za popunjavanje radnih mjesta rukovodećih državnih službenika u Upravi za neizravno oporezivanje BiH po Javnom oglasu od 27.08.2013. godine

PDF Više informacija možete saznati ovdje.06.11.2013.
ZAJEDNIČKI SASTANAK

 Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH dr. Miro Džakula danas je održao sastanak sa direktorom Porezne uprave Federacije BiH, Midhatom Arifovićem na kojem je razgovarano o razmjeni podataka i informacija o poreznim obveznicima u BiH. Više o tomeViše o tome05.11.2013.
ZAJEDNIČKA AKCIJA

 Zbog sumnje u nedozvoljenju trgovinu oduzeta razna roba široke potrošnje u vrijednosti većoj od 150.000 KM. Više o tomeViše o tome05.11.2013.
NCTS

 Upravu za neizravno oporezivanje BiH posjetilo je izaslanstvo Uprave carina Crne Gore gdje se na zajedničkom sastanku raspravljalo o uvođenju NCTS-a, novog računalnog provoznog sustava u dvije države. Više o tomeViše o tome28.10.2013.
ODUZETA ROBA

 Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH na području Regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli raznu robu vrijednu više od 100.000 KM. Više o tomeViše o tome22.10.2013.
Spriječeno krijumčarenje 50 kg eksploziva i 100 električnih detonatora

 U okviru operativne akcije „Listopad 2013“ službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Reginalnom centru sarajevo i službenici Granične policije BiH (Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok – Višegrad), su 21. listopada 2013. godine spriječili krijumčarenje 50 kilograma eksploziva „Petronit 28 E“ i 100 električnih detonatora. Više o tomeViše o tome18.10.2013.
ODUZETE DEVIZE

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u suradnji sa službenicima Granične policije BiH privremeno su oduzeli 216.000 eura od kineskog državljanina koji je sa novcem pokušao napustiti Bosnu i Hercegovinu u Zračnoj luci Sarajevo. Više o tomeViše o tome15.10.2013.
ČESTITKA ZA BAJRAM

 Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH dr. Miro Džakula upućuje najiskrenije čestitke povodom bajramskih praznika zaposlenim u Upravi, poreznim obveznicima i svim građanima BiH islamske vjeroispovjesti.24.09.2013.
PRIVEDENO PET SLUŽBENIKA UNO

 Uprava za neizravno oporezivanje u suradnji sa SIPA-om i Tužiteljstvom BiH pokrenula je akciju kodnog naziva “Master” u cilju sprječavanja nezakonitog uvoza tekstila u Bosnu i Hercegovinu. Uprava od početka podržava provođenje svih istražnih radnji kao i privođenje na obavještajne razgovore svih osumnjičenih za sudjelovanje u nezakonitim radnjama. Više o tomeViše o tome24.09.2013.
PRIHODI OD NEIZRAVNIH POREZA

 Prihodi od neizravnih poreza u osam mjeseci 2013. godine iznosili su 3 milijarde i 845 milijuna KM i manji su za 1 milijun KM ili 0,04 % u odnosu na isto razdoblje 2012. godine. Više o tomeViše o tome16.09.2013.
OBUKA UPOSLENIH

 Petodnevni seminar pod nazivom “Analiza rizika” održat će u Banjoj Luci za 24 službenika Uprave za neizravno oporezivanje BiH eksperti iz američkog Biroa za međunarodnu sigurnost EXBS – a, Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica Vlade SAD-a. Više o tomeViše o tome12.09.2013.
Promocija dodjele prvog izdatog odobrenja za
lokalno/kućno uvozno carinjenje kompaniji “Grafotisak” d.o.o. Grude

 Uprava za neizravno oporezivanje BiH i EU Twinning projekat danas su u Grudama dodijelili kompaniji “Grafotisak” d.o.o. prvo odobrenja za lokalno/kućno uvozno carinjenje u Bosni i Hercegovini. Više o tomeViše o tome06.09.2013.
NOVA INFORMATIČKA USLUGA UNO

 Uprava za neizravno oporezivanje BiH od danas svim poreznim obveznicima pruža novu uslugu elektronskog podnošenja obrazaca PDV – SL 2 za povrat poreza na dodanu vrijednost stranim državljanima koji kupuju robu u Bosni i Hercegovini i iznose je van carinskog područja naše zemlje. Prvi memorandum o korištenju nove informatičke usluge danas je u Orašju potpisao ravnatelj UNO dr. Miro Džakula sa ravnateljem Maxi d.o.o. Orašje g. Dragom Živkovićem. Više o tomeViše o tome07.08.2013.
ČESTITKA ZA BAJRAM

 Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH dr. Miro Džakula upućuje najiskrenije čestitke povodom bajramskih praznika zaposlenim u Upravi, poreznim obveznicima i svim građanima BiH islamske vjeroispovjesti.17.07.2013.
ODUZETA RAZNA TEHNIČKA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH na području regionalnog centra Banja Luka privremeno su oduzeli raznu tehničku robu, koja se nezakonito prodavala na pijacama u Banja Luci i Prijedoru. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 100.000 KM. Više o tomeViše o tome15.07.2013.
JAVNI OGLAS

 Uprava za neizravno oporezivanje BiH dana 15.07.2013. godine objavljuje Javni oglas za prikupljanje ponuda za davanje u zakup prostora - platoa za postavljanje kontejnera radi obavljanja djelatnosti međunarodnih otpremnika na Graničnom prijelazu Bijača.

PDF Više informacija možete saznati ovdje.15.07.2013.
Nesmetani protok roba na granici BiH

 U prve dva tjedna mjeseca srpnja i dolaska granice Europske unije na granicu Bosne i Hercegovine, granične prijelaze sa inspekcijskim nadzorom Gradiška i Bijača, prešlo je ukupno 7.380 kamiona. Carinska služba Uprave za neizravno oporezivanje je sve carinske postupke za pomenute kamione prilikom provoza preko državne granice obradila u najkraćem mogućem roku, bez bilo kakvog zadržavanja. Više o tomeViše o tome08.07.2013.
ODUZET TEKSTIL I DRUGA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH na području regionalnih centara Tuzla i Banja Luka privremeno su oduzeli raznu robu, uglavnom kineskog podrijetla, koja se nezakonito pokušala uvesti ili se već prodavala u Bosni i Hercegovini. Ukupna tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 545.000 KM. Više o tomeViše o tome03.07.2013.
AKCIJA „MESO“

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u suradnji sa pripadnicima SIPA-e po nalogu Suda BiH i Tužiteljstva BiH provode akciju kodnog naziva “meso” na širem području Bosne i Hercegovine. Više o tomeViše o tome28.06.2013.
OTVOREN GRANIČNI PRIJELAZ BIJAČA

 Novoizgrađeni granični prijelaz Bijača danas su svečano otvorili predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH Nikola Špirić i ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula. Granični prijelaz Bijača jedan je od dva granična prijelaza (uz granični prijelaz Gradiška), na kojem će od 01. srpnja 2013. godine biti dozvoljen promet putnika i svih vrsta roba, uključujući i robe životinjskog i biljnog porijekla. Zvanični promet na ovom prijelazu počinje 01.07.2013. godine. Više o tomeViše o tome13.05.2013.
ODUZETA ROBA

 Dana 10.05.2013. godine, na osnovu prikupljenih informacija i obavještajnih podataka o nezakonitom unosu roba u carinsko područje Bosne i Hercegovine, od strane ovlaštenih službenih lica UNO, Odsjek za provođenje i poštivanje carinskih i poreznih zakonskih propisa RC Tuzla, Tim za suzbijanje krijumčarenja i policijskih službenika Granične policije BiH JPK TK SI Bijeljina, planirane su i provedene taktičke radnje na sprečavanju i suzbijanju predmetnih nezakonitosti. Više o tomeViše o tome07.05.2013.
ODUZET TEKSTIL I TEHNIČKA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH na području Regionalnog centra Tuzla privremeno su oduzeli raznu robu ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 150.000 KM. Više o tomeViše o tome18.04.2013.
Nova zgrada regionalnog centra Tuzla

 Uprava za indirektno - neizravno oporezivanje BiH danas je svečano otvorila novu zgradu regionalnog centra Tuzla. Ovo je druga novosagrađena zgrada u vlasništvu UINO od uspostave ove institucije. Ukupna vrijednost objekta koji raspolaže sa 6.200 m2 ukupne površine iznosi 6,1 milijuna KM. Zgradu UINO u Tuzli svečano je otvorio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda. Više o tomeViše o tome15.04.2013.
ODUZETA KINESKA ROBA VRIJEDNA 750.000 KM

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u regionalnom centru Sarajevo zbog nezakonitog prometovanja privremeno su oduzeli veliku količinu razne kineske robe, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 750.000 KM. Više o tomeViše o tome09.04.2013.
OTKRIVEN POKUŠAJ NELEGALNOG UVOZA U BiH

 Carinski službenici Uprave za neizravno oporezivanje na graničnom prijelazu Pavlovića most otkrili su pokušaj nelegalnog uvoza u BiH 840 paklica preparata za potenciju “KAMAGRA”. Više o tomeViše o tome08.04.2013.
PRIVREMENO ODUZET TEKSTIL

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH zbog nezakonitog prometovanja privremeno su oduzeli veću količinu odjevnih predmeta porijetlom iz azijskih zemalja, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 150.000 KM. Više o tomeViše o tome08.04.2013.
OTKRIVEN POKUŠAJ NELEGALNOG UVOZA U BiH

 Carinski službenici Uprave za neizravno oporezivanje na graničnom prijelazu Pavlovića most otkrili su pokušaj nelegalnog uvoza u BiH etiketa robnih marki “Giorgio Armani” i “Adidas”. Više o tomeViše o tome05.04.2013.
SUSPENDIRANA ČETIRI CARINIKA

 Ravnatelj Uprava za neizravno oporezivanje BiH dr. Miro Džakula suspendirao je sa dužnosti četiri carinska službenika zbog određivanja mjere pritvora i potvrđivanja optužnice pred Sudom BiH. Više o tomeViše o tome27.03.2013.
PRIVEDENO 13 CARINIKA

 Nakon preuzimanja dužnosti ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Miro Džakula je poduzeo niz mjera i aktivnosti u cilju otkrivanja i spriječavanja nezakonitih radnji prilikom uvoza roba u Bosnu i Hercegovinu. Više o tomeViše o tome25.03.2013.
PRAVILNIK O ORGANIZACIJI UNO

 Uprava za neizravno oporezivanje BiH konačno je nakon osam godina dobila novi Pravilnik o unutarnjoj organizaciji UNO, što će ovoj instituciji u narednom razdoblju omogućiti efikasniji rad, a sve u cilju pružanja kvalitetnijih usluga poreznim obveznicima i bolje naplate prihoda od neizravnih poreza. Novim Pravilnikom u UNO je sistematizirano 2.690 radnih mjesta za državne službenike i zaposlenike. Više o tomeViše o tome22.03.2013.
UO UNO usvojio koeficijente za prva tri mjeseca 2013. godine

 Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH usvojio je danas privremene koeficijente za raspodjelu prihoda sa jedinstvenog računa za prva tri mjeseca ove godine. Više o tomeViše o tome21.03.2013.
ODUZET TEKSTIL I DRUGA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli na više lokacija tekstilnu i drugu raznu robu ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 83.000 KM. Više o tomeViše o tome15.03.2013.
ODGOĐENA SJEDNICA UO UNO BIH

 Sjednica Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH nije danas održana zbog nedostatka kvoruma neophodnog za donošenje odluka.
Predsjedatelj UO UNO BiH Nikola Špirić odgodio je 132. sjednicu za idući tjedan jer danas nije bilo moguće odlučivati po točkama dnevnog reda zbog opravdanog odsustva ministra financija RS Zorana Tegeltije, koji je imao zakazanu sjednicu Vlade RS.
Na dnevnom redu današnje sjednici, između ostalog, bilo je Izvješće o radu UNO, inicijativa o izmjeni Zakona o trošarinama, te utvrđivanje koeficijenata za raspodjelu prihoda sa jedinstvenog računa za prva tri mjeseca ove godine.12.03.2013.
MINISTAR ŠPIRIĆ RAZGOVARAO SA RAVNATELJEM UNO BIH O AKTUALNIM PROBLEMIMA

 Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora dr. Nikola Špirić sastao se jučer sa ravnateljem Uprave za neizravno oporezivanje BiH dr. Mirom Džakulom kako bi se upoznao sa aktualnim problemima i izazovima s kojima se susreću u ovoj instituciji. Više o tomeViše o tome05.03.2013.
ODUZET TEKSTIL I DRUGA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH na području regionalnih centara Tuzla i Sarajevo privremeno su oduzeli razne tekstilne proizvode koji su se nezakonito prodavali u Bosni i Hercegovini. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 200.000 KM. Više o tomeViše o tome27.02.2013.
Prezentacija Projekta “Daljnje usklađivanje neizravnih poreza u BiH sa praksom i zakonodavstvom Europske unije”

 U Banjoj Luci je danas održana prezentacija Projekta “Daljnje usklađivanje neizravnih poreza u BiH sa praksom i zakonodavstvom Europske unije”. Projekat, koji će trajati dvije godine, financira Europska unija iz Programa IPA 2011, u iznosu od 2 milijuna EUR-a. Projekat će izvoditi Agencija za europske integracije i ekonomski razvoj Austrije i Ministarstvo financija Slovenije. Više o tomeViše o tome15.02.2013.
Izvršeno 14 pretresa na području općina Tuzla i Srebrenik

 Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Regionalnom centru Tuzla u suradnji sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Tuzlanske županije izvršili su jučer u tijeku dana pretrese na 14 lokacija na podrčju općina Tuzla i Srebrenik. Od ukupnog broja kontroliranih lokacija, službenici UNO BiH bili su prisutni na 10 kontrolnih mjesta. Više o tomeViše o tome08.02.2013.
REGIONALNA KONFERENCIJA

 U organizaciji Uprave za neizravno oporezivanje BiH, a pod pokroviteljstvom EXBS Programa (Program Vlade SAD-a za kontrolu izvoza i sigurnost granica), u Banjoj Luci je održana Druga godišnja konferencija ravnatelja Carina i Graničnih policija Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Više o tomeViše o tome

07.02.2013.
NOVI TWINNING PROJEKAT

 U Upravi za neizravno oporezivanje je ovog tjedna počeo novi Twinning projekat. Više o tomeViše o tome

05.02.2013.
ODUZETE CIGARETE

 Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH privremeno su oduzeli 5.800 šteka cigareta marke „DRINA DNF“ koje su bile namijenjene crnom tržištu u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost oduzetih cigareta iznosi 162.400 KM. Više o tomeViše o tome04.02.2013.
OTKRIVEN POKUŠAJ UVOZA DROGE U BIH

 Carinski službenici Uprave za neizravno oporezivanje na graničnom prijelazu Pavlovića most zajedno sa kolegama iz Granične policije BiH otkrili su kasno sinoć 5.283 grama opojne droge Marihuana – Skank. Više o tomeViše o tome04.02.2013.
UTAJA UVOZNIH PRISTOJBI

 U prethodnom periodu Uprava za neizravno oporezivanje BiH pokrenula je provjeru vjerodostojnosti računa, koje uvoznici prilažu prilikom uvoznog carinjenja roba. Tako je u carinskoj ispostavi Visoko otkriven pokušaj carinske prijevare prilikom uvoza većeg broj tepiha iz Republike Turske u Bosnu i Hercegovinu. Ukupna vrijednost pokušaja utaje uvoznih pristojbi iznosi 50.000 KM. Više o tomeViše o tome31.01.2013.
DODJELA CERTIFIKATA

 Povodom svjetskog dana carine koji se u svim carinskim administracijama svijeta obilježava 26. siječnja svake godine, ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BiH, dr. Miro Džakula i pomoćnik ravnatelja u Sektoru za carine Zdravko Cvjetinović, uručili su dvadeset certifikata za zasluge službenicima Uprave koji su u 2012. godini ostvarili najbolje rezultate rada. Više o tomeViše o tome11.01.2013.
ODUZET TEKSTIL I DRUGA ROBA

 Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH privremeno su oduzeli na području Sarajeva razno tekstilno platno ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 50.000 KM. Na području Tržnice Arizona privremeno je oduzeta razna roba tržišne vrijednosti 25.000 KM. Više o tomeViše o tome03.01.2013.
ODUZETE CIGARETE

 Ovlaštena službena lica Uprave za neizravno oporezivanje privremeno su oduzela 14.200 paklica cigareta u vrijednosti od 40.000 KM kod poreznog obveznika iz Visokog. U kontroli je utvrđeno da su cigarete nelegalno nabavljene s ciljem izbjegavanja obračuna i uplate razlike trošarine sukladno Odluci o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine za cigarete u 2013. godini. Više o tomeViše o tome


 

Kontaktirajte nas
info@uino.gov.baLISTA
DUŽNIKA


Odjeljenje za makroekonomsku analizu Upravnog odbora UNO BiH
Odjeljenje za
makroekonomsku analizu
Upravnog odbora
UNO BiH


Administrativne pristojbee-PDV Uprave za neizravno oporezivanje BiHPDV info linija

Podnesite PDV prijavu

PDF Dodatak uz PDV prijavu

PDF Objašnjenje za popunjavanje dodatka uz PDV prijavu (Obrazac D PDV)Stop švercuInformacije putnicimaKodeks ponašanja uposlenih u UNO BiH


Samostalni sindikat UINO BiH
Samostalni sindikat
UNO BiH

 Pristup informacijama
UNO BiH