Одузета разна роба

19.01.2022 | Новости

Овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање, Регионални центар Мостар, у сурадњи са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ приликом контроле теретног моторног возила одузели су разну робу у вриједности од око 66.000 КМ.

Службеници Групе за спрјечавање кријумчарења и прекршаја РЦ Мостар поступајући по информацији међународног карактера, а у сурадњи са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, Теренски уред Југ- Бијача, извршили су детаљан преглед контејнерске пошиљке, која је из Луке Плоче упућена за увозника у БиХ, на ЦР/ГП Бијача. Приликом детаљног прегледа пошиљке пронађена је роба која при улазу није била пријављена царинским органима БиХ. Том приликом су пронађени и одузети резервни дијелови за возила и мотоцикле као и одјевни предмети процијењене тржишне вриједности 66.000 КМ. Обзиром да се радило о роби с којом је почињен царински прекршај иста је привремено одузета.

Службеници су при детаљном прегледу користили специјалистичку опрему задужене од стране Владе САД, кроз програм ЕXБС.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.