Потписан меморандум о сурадњи између Управе за јавне приходе Републике Сјеверне Македоније и Управе за индиректно опорезивање

12.05.2023 | Новости

Директори Управе јавних прихода Републике Сјеверне Македоније и Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине Сања Лукаревска и Миро Џакула потписали су данас у Бањој Луци Меморандум о сарадњи.

Директорица Лукаревска је истакла да на иницијативу Управе јавних прихода, а у циљу смањења пореске евазије, континуирано потписују Меморандуме о сарадњи са пореским управама из региона.

„Овим документом ћемо ојачати међусобну сарадњу, унаприједићемо односе не само између двије институције, већ и између двије земље. Ова сaрадња ће утицати и на смањење бирократских процедура” – истакла је директорица Управе јавних прихода, Лукаревска.

Директор Управе за индиректно опорезивање Џакула појаснио је и да ће овим Меморандумом односи и сaрадња двије земље бити додатно оснажени. “Корист од овог Меморандума имаће обје институције, али и грађани. Меморандумом је предвиђена сaрадња у раду две пореске управе, омогућиће се размјена искустава, преношење знања, унапређење рада двије пореске управе, као и подстицање добровољног поштовања обавеза” – објаснио је директор Џакула.

Управа за индиректно опорезивање ће и у наредном периоду наставити са потписивањем ове врсте Меморандума о сарадњи, с циљем повећања сарадње са пореским управама у региону и шире.