Одузет накит и текстил

12.04.2024 | Новости

Овлашћена службена лица УИО привремено су одузела већу количину разне робе, чија процијењена вриједност износи 194.500 КМ.

На  подручју РЦ Тузла овлашћена службена лица Одсјека за спровођење прописа, Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја РЦ Тузла, на основу ранијих оперативно-тактичких сазнања у оперативној акцији „ТРАНЗИТ“ извршили су детаљан преглед и претрес теретног моторног возила, а све у складу са инструкцијама и упутама Тужилаштва БиХ и наредбе Суда БиХ.

Поред редовне пошиљке гдје је била и редовно пријављена роба, пронађена је скривена и кријумчарена роба. Том приликом пронађено је 735 комада текстилних производа (тренерке, мајице, фармерке) намијењених за тржиште Босне и Херцеговине.

Против осумњичене особе биће поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу Тужилаштву Босне и Херцеговине, а због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело „Кријумчарење“, из члана 214. Кривичног закона БиХ.

У претходном периоду у сарадњи са службеницима Кантоналне пореске канцеларије, од 5 самосталних предузетника са подручја РЦ Тузла извршено је привремено одузимање предмета племенитих метала (злато, сребро) за које није постојала законом прописана документација. Том приликом пронађена је већа количина робе чија вриједност на тржишту Босне и Херцеговине износи 137.200 КМ.

Укупна вриједност привремено одузете робе је 194.500 КМ, а против лица биће предузете законом предвиђене мјере и радње пред надлежним правосудним органима.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију УИО број 080 02 06 07 пријаве сваки облик нелегалне трговине, пореске или царинске утаје. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.