Одузета већа количина аутодијелова

2.10.2023 | Новости

Овлашћена службена лица Управе за индиректно опорезивање, Регионални центар Тузла, одузела су већу количину нових аутодијелова у вриједности цца 359.300,00 КМ

На основу расположивих информација о нерегуларностима у пословању одређеног физичког лица овлашшћена службена лица УИО извршила су провјеру промета и поријекла роба на двије локације и том приликом пронашла и привремено одузела већу количину робе страног поријекла за коју није постојала законом прописана документација. Радило се о воденим пумпама, диск плочицама, кочионим дисковима и сл., односно о 6.511 комада разних нових дијелова за путничка моторна возила. Вриједност привремено одузете робе у овим оперативним акцијама износи цца 359.300,00 КМ.

Против учиниоца описаних незаконитости су предузете законом прописане мјере и радње.

Приликом предузимања мјера из своје надлежности од стране овлашћених службених лица УИО коришћена је специјализована опрема, донирана од стране Амбасаде САД-а у БиХ, путем Програма EXBS, као и од стране UNDP/UNODC-а.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.