Дан отворених врата на међународном ГП Клобук

30.05.2024 | Новости

У жељи да рад и надлежности Управе за индиректно опрезивање приближимо будућим царинским службеницима, на међународном граничном прелазу Клобук, организовали смо “Дан отворених врата УИО”. Том приликом, ученици првих разреда ЈУ СШЦ “Светозар Ћоровић”, смјер царински техничар из Љубиња и Берковића посјетили су међународни гранични прелаз прве категорије између Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Бојан Вуковић, шеф царинске испоставе Требиње дочекао је ученике и објаснио надлежности Управе за индиректно опорезивање, као и организациону структуру Управе. Царински службеници упознали су ученике на који начин се одвија цјелокупан процес царињења робе, од уласка камиона у царинско подручје БиХ, преко предаје и прегледа документације, па до физичког прегледа робе на камиону и коначног царињења исте. Тако су ученици имали прилику да се на практичан начин упознају са својим будућим занимањем.

Управа је увијек отворена да ученицима и студентима пружи све потребне информације из области индиректних пореза као основне надлежности најзначајније институције за фискалну стабилност свих нивоа власти у Босни и Херцеговини.