Одузет накит и сатови

15.03.2024 | Новости

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање у царинској испостави Градишка привремено су одузели већу количину женских ручних сатова и разног накита, чија се вриједност  процјењује на износ од 1.175.700 КМ.

Приликом детаљне контроле увозне пошиљке која је у Босну и Херцеговину стигла из Кине, а у којој је за увозно царињење био пријављен текстил, откривена је и роба која се покушала прокријумчарити. Ради се о великој количини женских сатова и великој количини накита који су били сакривени у џеповима и рукавима текстилних производа који су се налазили у пошиљци. Откривена кријумчарена роба привремено је одузета, а њена вриједност процјењује се на износ од 1.175.700 КМ. Активности на царинском терминалу у Градишци провели су службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра Бањалука у сарадњи са царинским службеницима.

Против починилаца описаних незаконитости биће покренути одговарајући поступци пред надлежним судом.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни. Грађани могу и на вајбер број 065 355 155 послати фотографију и локацију гдје се нелегално продају цигарете и дуван.