У хладњачи иза поврћа кријумчарио цигарете и парфеме

9.09.2022 | Новости

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање у оперативној акцији кодног назива “СКОК” на граничном прелазу Рача одузели су већу количину кријумчарених цигарета и друге разне робе у вриједности од 78.300 КМ.

У оперативној акцији кодног назива „СКОК“ овлашћени службеници Групе за спречавање прекршаја и кријумчарења из регионалног центра УИО у Тузли извршили су детаљан преглед и претрес  теретног моторног возила хладњаче, а све у складу са инструкцијама и упутствима Тужилаштва БиХ и наредбе Суда БиХ. Поред редовне пошиљке гдје је било пријављено поврће, пронађена је скривена и кријумчарена роба. Том приликом пронађена је већа количина непријављених и необиљежених акцизних производа (10.000 паклица цигарета). Такође је пронађено 5014 комада различите робе (новчаници, парфеми, фотографска опрема). Вриједност привремено одузете робе у овим оперативним акцијама се процјењује на 78.300 КМ.

Против осумњичене особе биће поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу Тужилаштву Босне и Херцеговине, а због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело Кријумчарење, из члана 214 Кривичног закона БиХ.

У току предузимања мјера из своје надлежности кориштена је специјализована опрема и возила донирана УИО од стране Америчке амбасаде путем програма EXBS.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни. Грађани могу и на вајбер број 065 355 155 послати фотографију и локацију гдјесе нелегално продају цигарете и дуван.