У Градишци одузета већа количина „брендираног“ текстила

4.09.2023 | Новости

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање у Царинској испостави Градишка привремено су одузели већу количину непријављеног брендираног текстила у износу од 206.500 КМ.

 Службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра Бањалука у сарадњи са царинским службеницима у Царинској испостави Градишка приликом прегледа увозне пошиљке открили су и спријечили покушај уноса веће количине текстилне робе у Босну и Херцеговину. Радило се о текстилним производима реномираних робних марки (NIKE, BOSS, PRADA, HM, Tommy Hilfiger i sl). Процијењена тржишна вриједности привремено одузете робе износи 206.500 КМ, а предметна роба је задржана због сумње да је учињена повреда права интелектуалне својине.

У току подузимања мјера из своје надлежности коришћена је специјализована опрема, као и возила донирана УИО од стране Америчке амбасаде у БиХ путем програма ЕXBS.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.