На Аеродрому Сарајево одузети Rolex и луксузне торбице

23.10.2023 | Новости

Вршећи појачане контроле путника који су стигли на Међународни аеродром Сарајево овлашћена службена лица Управе за индиректно опорезивање успјешно су спријечила покушај нелегалног уноса скупоцјеног сата марке Rolex, брендираних торбица, цигарета и велике количине недозвољених медицинских средстава (стероида и анаболика). Роба која није била пријављена за увозно царињење налазила се код четиpи физичка лица, држављана Народне Републике Кине и Републике Турске. Укупна вриједност привремено одузете робе процјењује се на износ од  145.500 КМ, а против лица код којих је пронађена непријављена роба биће покренути законом предвиђени поступци.

Ово је још једна реализована активност овлашћених службених лица Управе за индиректно опорезивање којом се наглашава важност сарадње са међународним организацијама UNODC (AIRCOP/ACCU), као и у оквиру EXBS програма. УИО изражава захвалност за велики број обука и за донирану опрему, што је значајно унаприједило провођење активности на терену у смислу спречавању кријумчарења и смањења илегалне трговине на граничним прелазима.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.