Одузето вино и сувомеснати производи

6.09.2023 | Новости

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање на Граничном прелазу Орашје одузели су већу количину вина и сувомеснатих производа од два физичка лица.

 Царински службеници Царинског реферата на Граничном прелазу Орашје су приликом контроле путничких моторних возила, код два хрватска држављанина, у одвојеним случајевима пронашли и одузели већу количину сувомеснатих производа и вина у ринфузи. Ради се о 100 kg сувомеснатих прозивода (кулен, сланина и суви врат) и 55 литара вина у ринфузи непознатог поријекла. Починиоцима царинског прекршаја су издати прекршајни налози, а непријављена роба је трајно изузета и биће достављена надлежном Одсјеку на даље поступање.

Производи животињског поријекла чија укупна маса прелази законом прописане тежине, а која се уноси/увози у Босну и Херцеговину подлијеже ветеринарско-здравственој контроли граничне ветеринарске инспекције на одређеним граничним прелазима и мора да прати међународни ветеринарски сертификат. Непријављивање оваквих пошиљки је кажњиво!

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.