На граничном прелазу Клобук одузет непријављени текстил

21.02.2024 | Новости

Овлашћени службеници Управе за индиректно опорезивање на граничном прелазу Клобок, између Босне и Херцеговине и Црне Горе, привремено су одузели већу количину непријављеног текстила, чија је процијењена вриједност 233.000 КМ.

Приликом детаљног прегледа увозне пошиљке текстилне робе пристигле на гранични прелаз Клобук откривена је већа количина текстила који није пријављен царинским органима БиХ. Ради се о 2.690 комада разне текстине робе (мајице, кошуље, шорц, тренерке, јакне), чија је укупна тржишна вриједност процијењена на износ од 233.000,00 КМ. Предметна роба је привремено одузета уз издавање Потврде о привременом одузимању предмета, те ће против увозника бити покренут одговарајући поступак пред надлежним судом.

Приликом предузимања мјера из своје надлежности од стране овлашћених службених лица УИО коришћена је специјализована опрема, донирана од стране Амбасаде САД-а у БиХ, путем Програма EXBS, као и од стране UNDP/UNODC-a.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни. Грађани могу и на вајбер број 065 355 155 послати фотографију и локацију гдје се нелегално продају цигарете и дуван.